Винаги актуална прогноза за времето в Гърция

Зазалез на Санторини

За да не се чудите, какво ще е времето, най-добре погледнете прогнозата в няколко сайта и сравнете. По-долу ще намерите както гръцки, така и чуждестранни сайтове.

Пожелавам ви да се радвате на хубаво време и „попътен вятър“ 🙂 снимката е взета оттук

Гръцки сайтове:

  • https://www.weather.gr/ на английски език, лесна карта за ориентиране; 1 седмица напред; има търсачка;
  • http://meteo.gr/index-en.cfm – на английски език е и има и карта; има търсачка, която приема и на латиница; след като се избере конкретен град, пак може да се избере английската версия; може се ориентира и по картинките. В ляво от картинката за времето на конкретния ден, но все пак в дясно от показателя за вятъра, дори има знак (изглежда като малко яйцевидно кръгче), който показва и възможната поява на комари и мушички;
  • https://www.okairos.gr/ има карта и е лесно за ориентиране, но е на гръцки – може само по картинките да се ориентирате; дава прогноза до 2 седмици напред; има място за търсене като приема и на латиница;
  • https://freemeteo.gr/kairos/?language=greek&country=greece само на гръцки език. Има карта. Прогноза до 7 дни напред;
  •  http://www.hnms.gr/emy/el/ Национален институт по метеорология и хидрология на Гърция. На гръцки език. Прогноза до 1 седмица напред.

Чуждестранни сайтове:

Редактор: Елена Грънчарова

За автора

Дългогодишен изследовател на Гърция, екскурзовод, учител по гръцки и преводач и писател. Магистър по „Културен туризъм”, историк – балканист, изучавал гръцки език и култура в 3 гръцки университета в: Солун, Йоаннина и Атина. Автор на книгата "Опознай Гърция".