Поръчка на лекарства от Гърция (аптека на Кулата)

Понякога се случва дадено лекарство или медикамент да бъде изчерпано или да не се предлага вече в аптеките в България. Тогава можем да потърсим това лекарство в друга държава. Чувал съм, че много сънародници отскачат до Сърбия за лекарства. Аз ще споделя моя опит как може да си поръчате лекарство от Гърция.

Φαρμακείο (чете се „фармакИо“) и означава „аптека“ на гръцки

Как да поръчаме лекарства от Гърция?

Един от вариантите е да се свържете със свой приятел или близък в Гърция и да го помолите да ви го изпрати. Втори вариант е да влезете в контакт с някои от транспортните фирми, които пътуват ежедневно до Гърция и да ги помолите за човешка услуга. Трети – да влезете в редица групи във фейсбук за споделено пътуване или пътуващи от Гърция до България (или обратното) и да помолите за услуга.

Прилагам списък на групи във фейсбук на хора, които пътуват до Гърция или които биха могли да ви помогнат, или да ви изпратят дадено лекарство:

Ако никое от горните предложения не е подходящо за вас или трябва да се действа бързо, споделям контактите на аптека, намираща се на Кулата (на границата) и се е специализирала в доставки на лекарства за България. Не правя реклама, а просто искам да ви помогна, ако имате нужда от лекарства. Както ще видите на визитната картичка – може да им пишете по Viber. Говорят гръцки, английски и български език. Срокът за доставка (поне когато ги попитах за конкретно лекраство) беше 2 дена, а цената за доставката до София – 8 лв. Може да се плаща в лева.

И все пак  – най-добре е да попитате, когато правите поръчка, за да сте сигурни за всички условия и подробности.

Бъдете здрави и дано не ви се налага да поръчвате лекарства!

П.С. Моля, ако някой може да предложи и друг вариант за доставка на лекарства, да напише коментар. Благодаря предварително!

 

Автор: Георги Грънчаров
Редактор: Елена Пройчева
Facebook group: Съвети за пътувания в Гърция
Facebook Page: Guidegr
Instagram: guide_gr
Публикувано в Планиране с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

2 отговора към Поръчка на лекарства от Гърция (аптека на Кулата)

 1. Имам нужда от лекарство за поддържане ритъма на сърцето, което беше спряно от внос в България.
  Лекарството е DIGOXIN RICHTER на фирма Гедеон Унгария.

  • Georgi Grancharov каза:

   Здравейте, Юлия,
   Разбирам пробема Ви. Тъй като аз не внасям лекарствата, смятам, че е най-добре да се свържете или с посочените групи, или с аптеката, където може да поръчате на български език.
   Поздрави,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *