Поръчка на лекарства от Гърция (аптека на Кулата)

Понякога се случва дадено лекарство или медикамент да бъде изчерпано или да не се предлага вече в аптеките в България. Тогава можем да потърсим това лекарство в друга държава. Чувал съм, че много сънародници отскачат до Сърбия за лекарства. Аз ще споделя моя опит как може да си поръчате лекарство от Гърция.

Φαρμακείο (чете се „фармакИо“) и означава „аптека“ на гръцки

Как да поръчаме лекарства от Гърция?

Един от вариантите е да се свържете със свой приятел или близък в Гърция и да го помолите да ви го изпрати. Втори вариант е да влезете в контакт с някои от транспортните фирми, които пътуват ежедневно до Гърция и да ги помолите за човешка услуга. Трети – да влезете в редица групи във фейсбук за споделено пътуване или пътуващи от Гърция до България (или обратното) и да помолите за услуга.

Прилагам списък на групи във фейсбук на хора, които пътуват до Гърция или които биха могли да ви помогнат, или да ви изпратят дадено лекарство:

Ако никое от горните предложения не е подходящо за вас или трябва да се действа бързо, споделям контактите на аптека, намираща се на Кулата (на границата) и се е специализирала в доставки на лекарства за България. Не правя реклама, а просто искам да ви помогна, ако имате нужда от лекарства. Както ще видите на визитната картичка – може да им пишете по Viber. Говорят гръцки, английски и български език. Срокът за доставка (поне когато ги попитах за конкретно лекраство) беше 2 дена, а цената за доставката до София – 8 лв. Може да се плаща в лева.

И все пак  – най-добре е да попитате, когато правите поръчка, за да сте сигурни за всички условия и подробности.

Бъдете здрави и дано не ви се налага да поръчвате лекарства!

Впрочем, ако ви се наложи да търсите лекарства от друга държава, т.е. знаете, че например това лекарство се произвежда във Франция, то моят съвет е да се свържете с български общноси и групи във Франция. И във фейсбук има такива общности – трябва само да потърсите. Друг вариант е да потърсите фирми, които транспортират стоки от/до Франция. По същата логика може да потърсите лекарства и от други страни.

П.С. Моля, ако някой може да предложи и друг вариант за доставка на лекарства, да напише коментар. Благодаря предварително!

 

Автор: Георги Грънчаров
Редактор: Елена Пройчева
Facebook group: Съвети за пътувания в Гърция
Facebook Page: Guidegr
Instagram: guide_gr
Публикувано в Планиране с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

8 отговора към Поръчка на лекарства от Гърция (аптека на Кулата)

 1. Имам нужда от лекарство за поддържане ритъма на сърцето, което беше спряно от внос в България.
  Лекарството е DIGOXIN RICHTER на фирма Гедеон Унгария.

  • Georgi Grancharov каза:

   Здравейте, Юлия,
   Разбирам пробема Ви. Тъй като аз не внасям лекарствата, смятам, че е най-добре да се свържете или с посочените групи, или с аптеката, където може да поръчате на български език.
   Поздрави,

 2. Красимира каза:

  Препоръчаха ми Глюкофри, но го има само в Гърция.

  • Georgi Grancharov каза:

   Здравейте,
   Разбирам Ви, предполагам ще успеете да си го поръчате по някои от „каналите“, които съм описал?

 3. Любка Михайлова каза:

  Поставиха ми диагноза Ревматоиден артрит и лекарят ми изписа Метотрексат-Каза ми,че се поръчва на аптеки Промахон,но не успях да го направя-освен това,разбрах,че има много странични ефекти.Дали можете да ми препоръчате нещо по-безвредно и как можете да ми помогнете да го получа.Плакенил в набичност ли е и дали е по безопасен? Благодаря!

  • Georgi Grancharov каза:

   Здравейте. За съжаление, аз не съм нито лекар, нито фармацевт. В този смисъл не бих могъл да Ви помогна. Създадох тази статия, за да се опитам да помогна на хората да се снабдят с лекарства. Т.е. според мен е най-добре да попитате някой фармацевт или лекар и след това евентуално да го поръчате. Успех!

 4. Цветелина каза:

  Здравейте Майка ми е със лупос и има нужда от лекарство Плакинил се казва ако някой може да ми помогне да ги поръча и да ги изпрати ще изпратя и паричките няма да има проблем никакъв 0877708180

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *