Директни полети от София до Миконос с Wizz Air

красота на пристанището на Ханя

Голямата приятна изненада на 2020 г. е новата директна линия до Миконос от София. Wizz Air ще лети по линията София-Миконос от 04 Август и до 24 Октомври. Полетите са два пъти седмично – Вторник и Събота.

Вятърни мелници на Миконос

Прочутите вятърни мелници на остров Миконос, Гърция

Часовете на полетите от София до Миконос (Mykonos / Μύκονος) също са разумни (6:25 излитане и кацане в 7:55). Т.е. Пътуването е само час и половина. А самолетът тръгва наобратно в 8:35 и каца в 10:05. Смятам, че полетите са много удобни.

Най-хубавото е, че Миконос се намира буквално в сърцето на Цикладските острови и от Миконос може да отскочите до редица прекрасни острови. Ето няколко идеи за дестинации от Миконос:

  • Наксос (за повече инфо – прочетете тук)
  • Икария (за повече инфо – прочетете тук)
  • Тинос
  • Дилос
  • Сирос
  • Парос
  • Андрос
Малката Венеция на Миконос

Малката Венеция – една от уникалните забележителности на Миконос

Цените на полетите варират, но като цяло са достъпни (отиване и връщане би могло да струва около 200 лв. на човек). Иначе, ако успеете да нацелите подходящи дати, най-изгодните билети са по 58 лв. в посока. Всъщност цената е доста добра, предвид че по права линия разстоянието е 600 км.

За да се информирате повече за остров Миконос – прочетете тук.

За да си резервирате билет – посетете сайта на Wizz Air

уличка на остров Миконос

Характерните бели улички на Миконос. За да разберете защо къщите в Гърция са в белосани – прочетете тук.

Ще се радвам да споделите вашите впечатления от пътуването ?

За автора

Дългогодишен изследовател на Гърция, екскурзовод, учител по гръцки и преводач и писател. Магистър по „Културен туризъм”, историк – балканист, изучавал гръцки език и култура в 3 гръцки университета в: Солун, Йоаннина и Атина. Автор на книгата "Опознай Гърция".