Нови самолетна линия София-Закинтос

фиорд на Закинтос

Директни полети от София до Закинтос ще радват туристите през лятото на 2021 г. Линията ще се обслужва в периода 13 Юни – 26 Септември.

Полетите ще са два пъти седмично в четвъртък и неделя. Самолетите ще излитат в късния следобед или привечер, така че часовият диапазон е доста удобен.

Продължителността на полета е само 1 час и 20 минути. Като имаме предвид, че досега пътят от София до пристанищния град Килини, от където се взима ферибот за Закинтос, беше поне 10 часа, определено самолетът има своите предимства.

Навагио Закинтос
Плаж Навагио на Закинтос е една от най-рекламираните „картички“ на Гърция

Макар че разстоянието София-Закинтос по права линия е 600 км., то с автомобил до пристанището Килини са 830 км. Като сложим пътните такси и ферибота, цената не беше особено изгодна.

Цената на самолетните билети

Билетите започват от 58,99 лв. с включен багаж 40х30х20 см. Вие сами може да си прецените, но определено офертата изглежда примамлива 🙂 Авиокомпанията е Wizz Air.

Какво да посетите на Закинтос

Островът е сред най-популярните дестинации. Има за всекиго по нещо. В статията ни за Закинтос сме отбелязали някои от основните атракции.

потъналият кораб на Закинтос
Корабът на плаж Навагио, Закинтос

Може да се окаже, че тези 60 лв. ще са най-добре похарчените ви пари 🙂

За автора

Дългогодишен изследовател на Гърция, екскурзовод, учител по гръцки и преводач. Магистър по „Културен туризъм”, историк – балканист, изучавал гръцки език и култура в 3 гръцки университета в: Солун, Йоаннина и Атина.