Нова фериботна линия от Солун

Ферибот на Лимнос

Голяма новина за пътешествениците! От 1-ви Март до 6-ти Юни и от 6-ти Септември до 31-ви Декември 2021 г. Ще функционира новата фериботна връзка.

пътуване с ферибот в Гърция
Пътуването с ферибот е приключение, само по себе си

Маршрута на ферибота

Корабът ще тръгва от пристанището на Солун и ще отплава към остров Лимнос. След това ще продължи за Лесбос. Следващата „спирка“ е остров Хиос, а крайната дестинация е остров Самос.

Ферибот от Солун до егейски острови
Картата на маршрута е взета от тук

Кога тръгват фериботите

Началният час на този маршрут е всяка събота в 21:00 ч. от Солун. В обратната посока (от остров Самос за Хиос, Лесбос, Лимнос и Солун) корабът тръгва отново в Събота в 01:15 м. от Вати (Vathi) – пристанището на Самос.

забележителности Санторини
Почивка като на филм

Това е още една прекрасна възможност да приключенствате из Егейско море.

Какво да посетите на островите

Ако решите да спрете на първата спирка (остров Лимнос), може да прочетете статията ни за забележителностите на острова.

Остров Лесбос е с голямо историческо наследство, но през последните години стана убежище за много бежанци. Именно заради тези лагери, ние не бихме спряли точно там, макар че е въпрос на вкус.

Залез на отров Лимнос
Залез на остров Лимнос

Остров Хиос е „домът на мастиховото дърво“. За да научите повече за единственото място, където се добива мастиха – може да погледнете статията ни.

Остров Самос пък е буквално на „един хвърлей“ от Турция. Едва 2 км. делят остров Самос от най-близката суша на Турска територия. А пък известният турски курорт Кушадасъ е само на 17 км. от Самос. Можете да си представите колко различно ще бъде вашето приключение на Самос.

Цените на билетите

ОтДоЦена в евроЧасове
СолунЛимнос236
СолунЛесбос36.5011
СолунХиос36.5013
СолунСамос41.5016
Това е само примерна таблица към 02.03.2021 г.

Споменатите идеи за почивка са само ориентировъчни. От всяко от изброените по-горе пристанища тръгват кораби за различни острови.

За ваше улеснение може да потърсите ферибот, разписания, че даже и да резервирате билети, директно от следващото поле. Достатъчно е само да напишете отправната точка и дестинацията на английски език и да изберете дати.

Попътен вятър, или както казват гърците „Καλό ταξίδι“ 🙂

За автора

Дългогодишен изследовател на Гърция, екскурзовод, учител по гръцки и преводач и писател. Магистър по „Културен туризъм”, историк – балканист, изучавал гръцки език и култура в 3 гръцки университета в: Солун, Йоаннина и Атина. Автор на книгата "Опознай Гърция".