Online билети за музеи в Гърция

Музей на Буболина

Планирате да посетите дадена забележителност в Гърция и искате да резервирате билетите предварително? Това вече е възможно.

Акропола в Атина
Акропола в Атина

Гръцката държава е създала сайт, който е достъпен на английски и гръцки език. В него ще намерите информация за всяка забележителност.

Полезна информация

  • Работно време;
  • Цена на билетите;
  • Резервация и покупка на билет;
  • Местоположение и транспорт до музея;
  • Специализирана информация за хора в неравностойно положение;
  • Информационни материали;
  • Допълнителна информация.
Крепостта Платамонас в Лептокаря

Допълнителни музеи

Възможно е да се подсетите от сайта и за други музеи, които биха били интересни за вас. Сайтът е направен така, че когато изберете даден регион, ще бъдат сортирани всички забележителности. Т.е. ако вие сте имали предвид някоя забележителност, но не сте знаели, че наблизо има и друг музей, който бихте искали да посетите, може да разгледате и да прецените дали ще се насочите натам.

Важна особеност

Поради големия интерес към посещение на някои туристически забележителности (като Акропола в Атина), се получават големи опашки. Едно от преимуществата на предварително закупения билет е, че се избягва (или поне минимизира) чакането на опашка.

Някои медии съобщиха, че вече не е възможно турист да посети Акропола, ако няма предварително закупен билет с дата и час. Не зная дали това е вярно, но не бих искал да бия път до Атина и да се окаже, че не мога да вляза свободно (т.е. да си купя билет на място).

Акрипола в Арина
Партенона в Атина

Линк към сайта за покупка на билети

Това е линкът към сайта, от който може да бъдат закупени билети онлайн.

Обръщам внимание, че ние (GuideGR) не сме посредник, а само и единствено се опитваме да споделим полезна информация.

Безплатен вход в музеите

„Вход свободен“ за музеите има на всички национални празници на Гърция, както и всяка първа неделя от 1-ви ноември до 31-ви март.

За автора

Дългогодишен изследовател на Гърция, екскурзовод, учител по гръцки и преводач и писател. Магистър по „Културен туризъм”, историк – балканист, изучавал гръцки език и култура в 3 гръцки университета в: Солун, Йоаннина и Атина. Автор на книгата "Опознай Гърция".